Roastar kávék a milánói világbajnokságon

2022.02.15.

A Kávé világbajnokságra (World Coffee Championship – WCC) idén október 22-26. között került sor, Milánóban a HOST-on, mely a világ egyik legnagyobb vendéglátással foglalkozó rendezvényközpontja. A világbajnokságot a Specialty Coffee Association (SCA) által alapított World Coffee Events (WCE) szervezte. Három kategória eseményei folytak párhuzamosan:

  1. A Barista világbajnokság (World Barista Championship)
  2. A Filterkávé készítő világbajnokság (World Brewers Cup Championship)
  3. A Kávékóstoló világbajnokság (World Cuptasters Championship)

Az idei világbajnokságon 31 ország képviseltette magát, melyek közül a Svájcot képviselő Matt Winton került ki győztesen.

Mivel az esemény küldetése többek között a kávéfogyasztás kultúrájának népszerűsítése, az ide ellátogató résztvevők és nézők többféle speciális pörkölők által bemutatott, a világ minden tájáról származó kávét ismerhettek meg a WCC bárban. Itt kóstolhatták meg az érdeklődök a Roastar kávéit is, egészen pontosan három félét.

Etióp Gericha Guji régióból. Heirloom variáns.

Mosott eljárással feldolgozott kávé. Kifejezetten olyan pörköléssel készült mely filterkávék készítésére a legmegfelelőbb. Vagyis az elkészült filterkávék maximálisan hordozzák a termőterületre jellemző savakat és ízjegyeket.

Legjellemzőbb ízjegyek: citrom, citromfű, zöld tea

A Roastar etióp kávénkat két versenyző is elkészítette a WCC bárban a kóstolni vágyóknak:

Mikael Jasin – A Barista világbajnokság versenyzője V60-as eszközzel.

Tarykina Tanya – a 2019-es Cezve/Ibrik világbajnokság 2. helyezettje, aki szintén a V60-as eszközt választotta a kávé elkészítéséhez.

 – Brazil Caramel Mount, Red Catuai variáns.

Santa Barbara farm, Monte Carmelo. Anaerob fermentációs feldolgozás. Termesztő: Norival Alves Mundim.

Legjellemzőbb ízjegyek: magas édességű, érett fekete cseresznye, csokoládé.

A Roastar Brazil kávénkat Thamba Maran Indiai barista próbálta ki és készítette el Chemex eszközzel.

– Mexikó Rockstar

Black honey feldolgozás.  Cafesito Sabroso farm. Highland Zone, Tenejapa Chiapas  régió. Bourbon variánsok.

Anaerob fermentált feldolgozás.

Legjellemzőbb ízjegyek: sült banán, magas intenzitású aroma, citrus gyümölcsök és mandula utóíz.

A Mexikói Rockstar kávénk Kalitán és Chemexen készült. Több versenyző is kiszemelte magának és elkészítette a vendégeknek.

 

Specialty kávéink szerencsére nem csak a világbajnokságon, de itthon is elérhetőek. A széles választékból biztosan meg tudja nálunk találni a legmegfelelőbbet bármely vendéglátóipari egység a saját igényeinek megfelelően. A Roastar Head of Coffee-ja, Nagy-Bertók Anita szakértelmével pedig garantált a minőségi és akár egyéni igényekre szabott kávékeverék megalkotása.

Ha szívesen kipróbálnád valamelyik kávénkat, de nem tudod pontosan, melyik lehet a legmegfelelőbb, javasoljuk Cupping workshopunkat, ahol a barátokkal vagy a családdal egy vezetett kávékóstolás keretein belül ismerhetsz meg többféle kávét, hogy kiválaszd az igazit. Nálunk nem csak a legmegfelelőbb kávét választhatod ki kávézód, vagy éttermed számára, de egyben a megfelelő képzéseket is elérheted jövendőbeli, vagy fejlődni vágyó baristáid számára.

Kövessen minket!

Kapcsolat

Nagy-Bertók Anita (AST)

l

Kérdése van? Tegye fel itt!

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Süti tájékoztató

Minden jog fenntartva! - roastar.hu

Weboldal: Juda

Share This