Honnan ered a ROASTAR – EL SALVADOR LOS NARANJOS kávénk?

  • Eredet: El Salvador , Ahuachapán

  • Farm: Los Naranjos, Grupo Renacer Farm

  • Fajta: Bourbon & Pacas

  • Feldolgozás: Mosott eljárás

  • Magasság : 1400m

  • Ízjegyek: zöld alma, narancs, vaj és csokoládé

ROASTAR SPECIALTY RANGE

A Grupo Renacer farmot 2020-ban hozták létre. A Los Naranjos kanton területén található kistermelőket segíti, akik kisebb, 1-2 manzana nagyságú telkeken (1 manzana valamivel kevesebb mint 1 hektár) termelik a kávébabot. A legnagyobb kihívás ezen a vidéken a termelők számára a növények nehézkes tápanyagfelvétele, a különböző betegségek gyakori előfordulása, az alacsony terméshozam és a kávébab piacra juttatása. Ugyanakkor a nehézségek ellenére felismerték, hogy a terület alkalmas magasabb minőségű kávébab előállítására, mivel megteremnek itt a bourbon és pacas fajták, köszönhetően többek között az 1400-1450m tengerszint feletti magasságnak.

A Renacer szakmai csapatát Sigfredo Corado vezeti, aki már korábban is segítette a helyi termelőket, még a Renacer-hez való csatlakozása előtt. Sigfredo nyugalmazott agronómiai professzor, aki korábban létrehozta üzleti partnerekkel együtt a Los Naranjos Group gazdaságait (Los Angeles & Finca Noruega), valamint a kávébabok nedves eljárással való feldolgozásához szükséges malmot. A vezetésével 6 szakember segíti a kistermelők munkáját, elsősorban a talajtermékenység fenntartásával, a terméshozam és a minőség fokozásával kapcsolatosan bevált módszerek megismertetésével.
Grupo Renacer Farm
Grupo Renacer Farm
Erről a területről származik az egyik jelenleg is forgalmazott kávénk az El Salvador Los Naranjos. Ez egy mosott eljárással előkészített kávé, ami kifejezetten a kávébabban rejlő ízeket hozza elő, mivel a kávébabot megszabadítják a héjától a folyamat során. Addig mossák és áztatják, amíg teljesen le nem válik róla a héja és addig erjesztik, amíg el nem érik a 4,5-es ph-t. Ezt követően a kávét megmossák, és az egyenletes száradás érdekében néha átmozgatják, egészen addig, amíg 11% alatti nedvességtartalmat nem érnek el. Az elkészült zöld kávé egy része, pedig a mi pörkölőnkben landolt, ahol a Gábor a pörkölőmesterünk készített belőle különböző pörkölési profilt, melyeket Anita, a Roastar Head of Coffee-ja tesztelt, hogy kiválasszuk, melyik pörkölés hozza ki a legjobban ennek a kávénak a termőterületéről hozott ízjegyeit. Így esett a választásunk végül a kávé Omni roast verziójára, ami egyaránt alkalmas eszpresszó és filterkávé készítéséhez is.

Ha szívesen kipróbálnád, vedd fel velünk a kapcsolatot a weboldalon keresztül, a hello@roastar.hu email címen, vagy akár a közösségi média felületeinken (Facebook , Instagram) üzenetben. Akár további kérdéseidet is felteheted vagy egyéni igényeidet is megbeszélhetjük ezzel az igazán különleges kávéval kapcsolatosan. Ha nem csak olvasnál róla, de szívesen meg is kóstolnád vásárlás előtt kávéinkat, várunk egy vezetett kóstolásra, ahol sok más kávéfajtával is megismerkedhetsz, hogy kiválaszd számodra a legmegfelelőbbet.

Ha pedig abban is szívesen képeznéd magad vagy kollégáidat tovább, hogy hogyan hozd ki a legjobbat a különböző profilú kávékból, várunk képzéseinkre, melyeket Nagy-Bertók Anita, az ország egyetlen érzékszervi világbírója vezetésével tartunk.

Kövessen minket!

Kapcsolat

Nagy-Bertók Anita (AST)

l

Kérdése van? Tegye fel itt!

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Süti tájékoztató

Minden jog fenntartva! - roastar.hu

Weboldal: Juda

Share This