SCA képzések

AZ SCA TANFOLYAMOKRÓL

 

Az SCA CDS (Coffee Diploma System) egy nemzetközileg elismert oktatási rendszer, melynek célja a kávés szakemberek fejlődésének kielégítése.

A rendszer hat modulból áll:

  • Bevezetés a Kávé világába
  • Barista
  • Brewing (Filter kávé)
  • Sensory (Érzékszervi)
  • Zöld kávé
  • Pörkölés

Minden modul három szinten elérhető, melyek pontrendszerrel müködnek. Ha elérte a 100 pontot akkor a Kávédiploma megkapható.

  • Bevezetés a kávé világába : 10 pont
  • Alapfoku szint: 5 pont
  • Középfokú szint: 10 pont
  • Felsőfokú szint: 25 pont

Lehetőség a SCA Coffee Diploma megszerzésére.

 

Bővebb információ a jelentkezés menetéről itt található.

Részletes információért kattintson az alábbi tanfolyamok egyikére!

"

SCA Bevezetés a kávé világába

SCA Barista képzés

SCA Brewing ( filter kávé ) képzés

SCA Sensory ( érzékszervi ) képzés

Egyéb képzések

Versenyre felkészítés

  • 30% 30%

SCA BEVEZETÉS A KÁVÉ VILÁGÁBA

Az SCA Bevezetés a Kávé Világába kurzus alatt bemutatjuk a kávé eredetét, történelmét, különböző elkészítési és fogyasztási formáit és megismerkedhetünk a kávé sokféle aromájával. Megmutatjuk azt a folyamatot amin a kávé megy keresztül a kávé farmoktól kezdve egészen a végső felhasználóig. A fél napos tanfolyam magában foglal egy kávékóstolást (cupping) is, amely lehetővé teszi különböző kávé ízjegyek felfedezését. A tanfolyam alkalmas azoknak, akiknek nincs korábbi kávés tapasztalata.

A tanfolyam egy rövid írásos vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán szerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 150 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

  • 30% 30%

SCA BARISTA KÉPZÉS

SCA Barista
alapképzés

Ez a modul lehetővé teszi az alapvető kávé ismeretek és gyakorlati készségek elsajátítását, hogy elkezdhesse barista karrierjét. A tanfolyam alkalmas azok számára, akiknek nincs korábbi barista tapasztalata, valamint olyanok számára is, akik valamilyen tapasztalattal rendelkeznek ugyan, de szeretnék frissíteni meglévő ismereteiket, vagy elméleti tudásukat tovább fejleszteni.

  • Alapvető információk a kávéról
  • A kávé története
  • A kávé típusai
  • Espresso készítés lépései
  • Tej textúrázási technikák
  • Berendezés karbantartása
  • Munkaterület menedzselése
  • Alapvető egészségügyi és biztonsági kritériumok

A tanfolyam egy rövid gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 5 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 1 nap.

Tartalmaz snackeket és kávét a tanfolyam során.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 150 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

SCA Barista
középfokú képzés

A Középfokú Barista Képzés a kávé mélyebb megértésének az elsajátítására szolgál és már meglévő gyakorlati készségekre épül. Belemerülünk a tej elkészítésének technikáiba, beleértve a latte artot is. Ezen felül egészségügyi, biztonsági, vendéglátói és az alapvető üzleti ismeretekkel is bővítjük tudásunkat. Ez a tanfolyam alkalmas olyan emberek számára, akik már baristaként tevékenykednek.

  • Kávéfajták, termőhely, feldolgozási módszerek és íz
  • Az őrlők megértése, őrlés, adagolás és tömörítés
  • Espresso extrakció és kávé készítés
  • Latte art
  • Munkafolyamat-stratégiák és munkaterület-kezelés
  • Alapvető pénzgazdálkodás
  • Vendéglátóipari kiszolgálás
  • A berendezések karbantartása és hibaelhárítás
  • Egészségügyi, biztonsági és higiéniai ismeretek

A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 2 nap.

Tartalmaz snackeket és kávét a tanfolyam során.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 200.000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

SCA Barista
felsőfokú/
professzionális képzés

A Professzionális Barista Képzés alkalmas magasan tapasztalt baristák számára, akik már sikeresen elvégezték a Középfokú Barista Képzést. A kurzus alatt tudományos és vezetői szempontokat is figyelembe véve mélyítjük el kávés tudásunkat.

  • A kávé felsőfokú elemzése
  • Cupping protokollok
  • A kávéban előforduló ízek, aromák és textúrák megértése
  • Espresso extrakciós elmélet
  • A víz kémiája
  • A tej kémiája
  • Haladó latte art
  • Kávézó menedzsment
  • Haladó higiéniai, egészségügyi és biztonsági ismeretek

A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgákkal zárul a harmadik napon, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 25 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 3 nap.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 300.000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

  • 30% 30%

SCA BREWING

(FILTER KÁVÉ) KÉPZÉS

SCA Brewing
alapképzés

Az Alap Brewing Képzés kezdőknek mutatja be a különböző filter kávé készítési technikákat, Chemex, V60, Aeropress és French Press segítségével.

  • Alap filter kávé ismeretek
  • Bevezetés különböző filter kávé készítési módszerekbe
  • A víz-kávé arány alapjai

A tanfolyam egy rövid gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 5 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 1 nap.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 150 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

SCA Brewing
középfokú képzés

A Középfokú Brewing Képzés gyakorlati orientációju, ahol megtanulunk őrleményt elemezni, különböző brewing módszereket összepárosítani a megfelelő őrleménnyel, illetve foglalkozunk kávé extrakció elemzéssel táblázat és grafikonok segítségével.

  • A kávéőrlés alapvető szempontjai
  • Grinders / Burrs típusok
  • Őrlemény analízis
  • Brewing/Filter kávé irányelvek
  • Brewing analizálás
  • Brewing folyamat

A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 2 nap.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 200.000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

SCA Brewing
felsőfokú/
professzionális képzés

A Professzionális Brewing Képzés alkalmas megfelelő tapasztalattal rendelkező báristák számára, akik már sikeresen elvégezték a Középfokú Brewing Képzést. Megvizsgáljuk, hogy hogyan befolyásolja a hőmérséklet, a pH, a vízminőség, a pörkölési mód és a őrlemény mérete a kávé ízjegyeit és extrakcióját.

  • Pörkölési mód és kávé profil elemzés
  • Brewing áthidalással
  • Őrlemény méret és ízelemzés
  • Extrakció és erősség
  • Hőmérséklet változás hatása
  • Savak – Kávé kémia
  • A víz minősége és ennek hatása

A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgákkal zárul a harmadik napon, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 25 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 3 nap.

Ára: 300.000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

  • 30% 30%

SCA SENSORY

(ÉRZÉKSZERVI) KÉPZÉS

SCA Sensory
alapképzés

A Sensory alapképzés által megismerkedhetünk az érzékszervi értékelés alapjaival. Gyakorlati és interaktív módszerek segítségével fedezzük fel a kávéban fellelhető aromák és ízjegyek sokaságát.

  • Érzékszervi értékelés fontossága és a vezetett kávékóstolás (cupping) folyamata
  • Érzékszervi sajátosságok, szaglás és ízlelés
  • Különböző ízjegyek és aromák felismerése
  • Vezetett kávékóstolás (cupping) protokoll megértése

A tanfolyam egy rövid gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 5 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 1 nap.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 150 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

SCA Sensory
középfokú képzés

A Középfokú Sensory képzés azoknak a szakembereknek alkalmas, akik jobban el szeretnének mélyülni az érzékszervi tudományokban, illetve segítséget nyújt hogy ezek az új ismeretek hogyan alkalmazhatóak a kávéiparban.

  • Hogyan ízlelelünk, érzékelünk és értelmezzük ezeket
  • Vezetett kávékóstolás (cupping) lebonyolítása
  • Érzékszervi módszerek fontossága kávés vállalkozásokban

A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 2 nap.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 200.000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

SCA Sensory
felsőfokú/
professzionális képzés

A Professzionális Érzékszervi Képzés alkalmas azok számára, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek és már sikeresen elvégezték a Középfokú szintet. A kurzus célja, hogy a jelöltek érszékszervi kóstolással kapcsolatos képességeit szakmai szinten tökélesítse.

  • Érzékszervi vezetői képesség elsajátítása
  • Profilozás és minőségi azonosítás
  • Az érzékszervi labor felállítása és megszervezése
  • Csapat irányítása, tréningelése és felügyelete
  • Haladó érzékszervi módszerek

A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgákkal zárul a harmadik napon, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett imereteket. A modul sikeres elvégzése 25 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.

A tanfolyam hossza: 3 nap.

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Ára: 300.000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

  • 30% 30%

egyéb képzések

Kávé iskola - Roastar

Ha vendéglátásban keres munkát ez a kurzus tökéletes lehet Ön számára és nem is szükséges hozzá korábbi barista tapasztalat.

  • Espresso elmélet és történelem
  • Ismerkedés a kávézó gépparkjával
  • Espresso technikák
  • Kávéörlő használata és beállítása
  • Tej kémia és tej habosítási technikák
  • Bevezetés a Latte artba
  • Különböző kávés italok elkészítése
  • A kávézó munkafolyamatának megértése
  • A berendezések karbantartása és tisztítása

A tanfolyam egy rövid gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett imereteket. A vizsga sikeres elvégzését ROASTAR Barista Oklevéllel ismerjük el.

Ára: 120 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

Latte art tanfolyam

Ezt a tanfolyamot olyan baristáknak ajánljuk, akik már kávézós alapismeretekkel rendelkeznek, vagy elvégezték Barista Workshopunkat. A kurzust egy WLAC vizuális bíró tartja.

  • Tej elmélet
  • A tej kémiája
  • Haladó tejhabosítási technikák
  • Ismerkedés különböző latte art mintákkal
  • Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás…

A tanfolyam gyakorlati vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett imereteket. A vizsga sikeres elvégzését ROASTAR Latte art oklevéllel ismerjük el.

Ára: 30 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

Home barista tanfolyam

Ez a tanfolyamot ajánljuk szakembereknek, illetve az otthoni kávézás szerelmeseinek. Megmutatjuk hogy hogyan készítsen kávét akár otthon is mint egy profi.

  • A kávé útja a farmtól a csészéig
  • Kávé kóstolás
  • Víz / kávé arányok
  • A víz hőmérséklete / minősége
  • Megfelelő kávé őrlemény beállítása
  • Különböző kávékészítési módszerek

Ára: 40 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

aroma korong

Cupping / Vezetett kóstolás

Kötetlen kávékóstolás baráti társaságoknak, családoknak, akik szeretnének elmélyülni a kávé ízvilágában.

Tematika: A workshopon elsőként a Cupping ( kávékóstolás) technikai paramétereit sajátítjuk el . Majd ezt hasznosítva különböző feldolgozású és termőterületről származó kávékat elemzünk – koncentrálva az adott kávék aromájára, ízjegyeire az Aroma korong használatával.

Időtartama: 4 óra

Ára: 40 000,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

kávé töltése csészébe

Sensory Workshop

Tematikusan felépített érzékszervi workshop. Fókuszban az érzékszervek fejlesztése főként gyakorlati feladatok segítségével.

 

  • Aroma , illatolás és a szaglás biológiája ,- alap ízek
  • Organikus savak kóstolása és azok elemzése
  • Különböző termőterületről származó kávék kóstolása cupping metodikával és azok elemzése
  • Testesség és szájérzet magasabb szintű elsajátítása szintén kávé tételek kóstolásával

Időtartama: 6 óra

Ára: 101 600,- HUF
Az ár tartalmazza az áfát.

  • 30% 30%

VERSENYRE FELKÉSZÍTÉS

 

Függetlenül attól, hogy készen áll kipróbálnia magát különböző versenyeken, vagy egyszerűen csak a következő szintre szeretne lépni, segítünk Önnek abban, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a verseny élményből.

Barista (WBC) és Brewers Cup (WBRC) verseny:

  • Útmutatás a megfelelő kávé kiválasztásához
  • Tréning és gyakorlás
  • Előadás/prezentáció fejlesztése
  • Tippek és tanácsok hogy a legjobb benyomást keltse

Latte Art verseny (WLAC):

  • Latte art minták fejlesztése
  • Tréning és gyakorlás
  • Segítség prezentáció készítésben
  • Előadás technikák és prezentációs tanácsok

Kérjük írjon nekünk elérhető helyek és dátumokkal kapcsolatban!

Kapcsolat

Nagy-Bertók Anita (AST)

l

Kérdése van? Tegye fel itt!

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Süti tájékoztató

Minden jog fenntartva! - roastar.hu

Weboldal: Juda

Share This