Honnan ered a ROASTAR – BRAZIL PEABERRY kávénk?

2022.04.05.

  • Eredet: Brazilia , Minas Gerais , Cerrado Mineiro

  • Farm: Fazenda Castelhana de Baixo

  • Variáns: Red Catuai Peaberry

  • Feldolgozás: Száraz eljárás

  • Magasság : 1100m

  • Ízjegyek: piros alma, pörkölt törökmogyoró és toffee

Farmer: Guilherme & Norival Alves Mundim
Ez a kávé egy családi farmon terem különböző más fajtával és variánssal együtt: Mundo Novo, Yellow Catuaí, Red Catuaí és Topázio. A család 113 hektrányi területen termeszti a kávét. Tevékenységüket 1988-ban kezdték. Mindig is arra összpontosítottak, hogy fenntarthatóan és a környezet maximális tiszteletben tartásával készítsenek specialty kávékat. A kávétermesztés tudománya generációról generációra öröklődik. Jelenleg az alapító Norival fia, Guilherme készül rá, hogy átvegye az irányítást és újabb fermentációs kisérletekbe kezdjen a még magasabb minőségű specialty kávék kifejlesztése érdekében.

Mi most a Red Catuai Peaberry variánsukat hoztuk el nektek Brazil Peaberry kávénkkal. Ennek a variánsnak a kávécseresznyéit száraz eljárással dolgozzák fel, hasonlóan az Etiop Dikitu Lot1 kávénkhoz. Vagyis a gyümölcshúst rajta hagyják a kávébabon, ami bomlásnak indul a szárítás alatt. A földre vagy állványokra terítik a kávébabokat és 2-3 héten keresztül forgatják és szárítják. A kellő nedvességtartalom elérése után hántolják le a felesleges rétegeket a babokról. Az elkészült zöld kávébabok pedig megérkeztek a mi pörkölőnkbe, ahol a pörkölőmesterünk és a Head of Coffee-nk addig próbálgatták a különböző pörkölési fokozatokat és a pörkölt kávészemekből készült kávékat, amíg meg nem találták a legmegfelelőbb profilt. Ezért ezt a kávénkat Omni roast verzióban érhetitek el, tehát eszpresszó vagy filterkávé készítéséhez is használhatjátok.

Ha szívesen kipróbálnád, vedd fel velünk a kapcsolatot a weboldalon keresztül, a hello@roastar.hu email címen, vagy akár a közösségi média felületeinken (Facebook  Instagram ) üzenetben. Akár további kérdéseidet is felteheted vagy egyéni igényeidet is megbeszélhetjük ezzel az igazán különleges kávéval kapcsolatosan. Ha nem csak olvasnál róla, de szívesen meg is kóstolnád vásárlás előtt kávéinkat, várunk egy vezetett kóstolásra, ahol sok más kávéfajtával is megismerkedhetsz, hogy kiválaszd számodra a legmegfelelőbbet.

Ha pedig abban is szívesen képeznéd magad vagy kollégáidat tovább, hogy hogyan hozd ki a legjobbat a különböző profilú kávékból, várunk képzéseinkre, melyeket Nagy-Bertók Anita, az ország egyetlen érzékszervi világbírója vezetésével tartunk.

Kövessen minket!

Kapcsolat

Nagy-Bertók Anita (AST)

l

Kérdése van? Tegye fel itt!

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Süti tájékoztató

Minden jog fenntartva! - roastar.hu

Weboldal: Juda

Share This