-
Eredet: Brazilia , Minas Gerais , Cerrado Mineiro
-
Farm: Fazenda Castelhana de Baixo
-
Variáns: Red Catuai Peaberry
-
Feldolgozás: Száraz eljárás
-
Magasság : 1100m
-
Ízjegyek: piros alma, pörkölt törökmogyoró és toffee
Mi most a Red Catuai Peaberry variánsukat hoztuk el nektek Brazil Peaberry kávénkkal. Ennek a variánsnak a kávécseresznyéit száraz eljárással dolgozzák fel, hasonlóan az Etiop Dikitu Lot1 kávénkhoz. Vagyis a gyümölcshúst rajta hagyják a kávébabon, ami bomlásnak indul a szárítás alatt. A földre vagy állványokra terítik a kávébabokat és 2-3 héten keresztül forgatják és szárítják. A kellő nedvességtartalom elérése után hántolják le a felesleges rétegeket a babokról. Az elkészült zöld kávébabok pedig megérkeztek a mi pörkölőnkbe, ahol a pörkölőmesterünk és a Head of Coffee-nk addig próbálgatták a különböző pörkölési fokozatokat és a pörkölt kávészemekből készült kávékat, amíg meg nem találták a legmegfelelőbb profilt. Ezért ezt a kávénkat Omni roast verzióban érhetitek el, tehát eszpresszó vagy filterkávé készítéséhez is használhatjátok.
Ha szívesen kipróbálnád, vedd fel velünk a kapcsolatot a weboldalon keresztül, a hello@roastar.hu email címen, vagy akár a közösségi média felületeinken (Facebook Instagram ) üzenetben. Akár további kérdéseidet is felteheted vagy egyéni igényeidet is megbeszélhetjük ezzel az igazán különleges kávéval kapcsolatosan. Ha nem csak olvasnál róla, de szívesen meg is kóstolnád vásárlás előtt kávéinkat, várunk egy vezetett kóstolásra, ahol sok más kávéfajtával is megismerkedhetsz, hogy kiválaszd számodra a legmegfelelőbbet.
Ha pedig abban is szívesen képeznéd magad vagy kollégáidat tovább, hogy hogyan hozd ki a legjobbat a különböző profilú kávékból, várunk képzéseinkre, melyeket Nagy-Bertók Anita, az ország egyetlen érzékszervi világbírója vezetésével tartunk.